PESTA A TAPENÁDY

K čemu se hodí pesto? Tradičně k těstovinám. Nejznámější je bazalkové pesto „ Genovese“.
Pesto nemusí být jenom bazalkové. Při přípravě můžeme použít i jiné bylinky, rajčata, ořechy, semena, luštěniny.. V naší kuchyni másvé stále místo v lednici. Milujeme bylinky, které nám hojně rostou na zahradě a zpracovat do formy pesta, pasty nebo  pomázánky můžeme skoro vše.

Naše pesta, pasty, pomázánky jsou vyráběny čistě přírodně. Jednou ze složek v našich pestech je Umeocet.

 

Co je Umeocet?

Umeocet neboli ume-su vzniká jako „odpadní produkt” při procesu fermentace švestiček umeboshi. Japonské švestičky se nakládají spolu s listy perilly (shizo) a jejich vedlejší produkt nemá v podstatě s octem nic společného. Umeocet vám pokrm spíše osolí, než okyselí. Navzdory své chuti snižuje kyselost v těle.

Chuť je slano-kyselá a příjemně osvěží zejména v letním období. Umeocet se skvěle hodí do zeleninových salátů, či k dochucení pokrmů.

 

Ochutnat u nás můžete: bazalkové pesto, rukolové pesto, rajčatové pesto ostatní v sekci PESTA A TAPENÁDY (POMAZÁNKY).

nofoto

Zboží bylo přidáno do nákupního košíku. Zpět k nákupu K objednávce