PEKTIN CITRUSOVÝ 1000g

Dostupnost : skladem

Výrobce : Hradecké delikatesy

1600 Kč s DPH

Celková cena =

Co je to a co s tím?

Přírodní citrusový pektin používáme do našich džemů, marmelád, zavařenin, a jelikož jsme zjistili, že není možno ho sehnat v menším množství pro koncového zákazníka, který si chce zpracovat (zdravě) vlastní úrodu do různých forem zavařenin. Čistě přírodní citrusový pektin patří mezi zahušťovadla a je vyráběn z citrusů, které nejsou GMO, tudíž nepochází z geneticky modifikovaných surovin. Citrusový pektin je vhodný při různé výrobě džemů, sirupů, rosolů, marmelád, ale také třeba při výrobě domácích „želatinových medvídků"".

 

jak na to?

Na výrobu džemu budeme potřebovat základní surovinu ovoce, cukr a přírodní citrusový pektin. Je na něm skvělé, že můžeme snížit množství cukru na 2:1 nebo 3:1, pokud budete „zavařovat“ ovoce jako třeba červený rybíz, citrusy, jablka, angrešt můžete použít méně citrusového pektinu, protože toto ovoce má samo o sobě vysoké množství pektinu vlastního. Ovoce dáme povařit, (podusit) jak jsme zvyklí, nemusíme vařit dlouho, ať si ponechá nějaké ty vitamíny a minerály. Mezitím si odvážíme množství cukr, které chceme použít a přidáme citrusový pektin v poměru 10g na 1kg ovoce. Promícháme ho s cukrem. Je to důležité, protože, kdybyste ho sypali samostatně tak Vám z hrudkovatí a zbytečně si to komplikujete. Stačí důkladně promíchat, prohřát. Můžeme přidat citrónovou šťávu, kdo chce. Zkusit jestli nám to želíruje a můžeme lít do skleniček.

 

 

A co ještě?

Přírodní citrusový pektin je bez chemických konzervantů, aromat, lepku, laktózy, ořechů a GMO.

Citrusový pektin je zahušťovadlo není konzervant, nicméně marmelády Vám vydrží přes zimu ve spižírně úplně v pohodě. V nabídce máme 3 varianty 100, 500 a 1000 g.

 

Kam to dát?

Doba trvanlivosti 12 měsíců. Po otevření skladujte do teploty 25 °C v suchém prostředí v uzavřené nádobě nebo sáčku. Jelikož na sebe váže vodu, ve vlhkém prostředí by se nám nadělaly hrudky a to není žádoucí. Fakticky má citrusový pektin trvanlivost nejméně 2 roky, podle výrobce své vlastnosti nemění ani ze delší dobu.

 

Etiketa

Citrusový pektin - želírující prostředek k použití při následné výrobě.

Složení: citrusový pektin práškový. Skladujte mimo přímé slunce do 25 °C a v suchu.

Hmotnost - 1000 g. Doporučené dávkování - 10 g pektinu na 1 kg ovoce. Důkladně rozpusťte a rozmíchejte. Doporučený poměr ovoce/cukr - 3:1. Minimální trvanlivost do: uvedena na obalu. Baleno v - Hradecké delikatesy s.r.o.

nofoto

Zboží bylo přidáno do nákupního košíku. Zpět k nákupu K objednávce