Kategorie

Produkty

Sekaná se sušenými rajčaty

Seka­nou dle naší hlav­ní chu­ťo­vé desig­nér­ky a spo­lu­ma­ji­tel­ky Pet­ry si roz­hod­ně nenech­te ujít, pro­to­že když dva děla­jí totéž, není to totéž…

  • 750 g mle­té­ho masa (mix hově­zí a vep­řo­vé)
  • 2 bílé roh­lí­ky
  • cca 150 ml mlé­ka
  • 1 střed­ní mrkev
  • 1 střed­ní petr­žel
  • kou­sek cele­ru
  • 2 lží­ce nakrá­je­ných suše­ných raj­čat v ole­ji
  • 1 hrst strou­ha­né­ho par­ma­zá­nu
  • 1 vej­ce
  • 2 lží­ce más­la
  • hrst plo­cho­lis­té petr­že­le
  • sůl
  • pepř

Na kos­tič­ky nakrá­je­né bílé peči­vo zalij­te mlé­kem a nech­te peči­vo nasák­nout. Koře­no­vou zele­ni­nu nastrou­hej­te na jem­ném stru­ha­dle, na pán­vi ji ores­tuj­te na más­le a nech­te zchlad­nout. Do mísy k peči­vu a mlé­ku při­dej­te mle­té maso (pou­žij­te doma namle­té nebo kva­lit­ní od řez­ní­ka, aby neob­sa­ho­va­lo moc vody), ores­to­va­nou koře­no­vou zele­ni­nu, vej­ce, nakrá­je­ná suše­ná raj­ča­ta, par­ma­zán a nase­ka­né líst­ky čer­stvé plo­cho­lis­té petr­žel­ky, dosol­te, ope­pře­te a důklad­ně, nej­lé­pe ruka­ma, pro­mí­chej­te.


Tuto směs nech­te v poko­jo­vé tep­lo­tě asi 30 minut odpo­čí­vat. Trou­bu pře­dehřej­te na 180 stup­ňů. Poté z ní vytva­ruj­te dvě šiš­ky seka­né a pečte je asi 30 minut. Podá­vej­te napří­klad s bram­bo­ro­vu kaší.

David Kilingr
Podělte se s přáteli

Mohlo by vás zajímat

Produkt přidán do košíku.