
Sekaná se sušenými rajčaty
Sekanou dle naší hlavní chuťové designérky a spolumajitelky Petry si rozhodně nenechte ujít, protože když dva dělají totéž, není to totéž…
- 750 g mletého masa (mix hovězí a vepřové)
- 2 bílé rohlíky
- cca 150 ml mléka
- 1 střední mrkev
- 1 střední petržel
- kousek celeru
- 2 lžíce nakrájených sušených rajčat v oleji
- 1 hrst strouhaného parmazánu
- 1 vejce
- 2 lžíce másla
- hrst plocholisté petržele
- sůl
- pepř
Na kostičky nakrájené bílé pečivo zalijte mlékem a nechte pečivo nasáknout. Kořenovou zeleninu nastrouhejte na jemném struhadle, na pánvi ji orestujte na másle a nechte zchladnout. Do mísy k pečivu a mléku přidejte mleté maso (použijte doma namleté nebo kvalitní od řezníka, aby neobsahovalo moc vody), orestovanou kořenovou zeleninu, vejce, nakrájená sušená rajčata, parmazán a nasekané lístky čerstvé plocholisté petrželky, dosolte, opepřete a důkladně, nejlépe rukama, promíchejte.
Tuto směs nechte v pokojové teplotě asi 30 minut odpočívat. Troubu předehřejte na 180 stupňů. Poté z ní vytvarujte dvě šišky sekané a pečte je asi 30 minut. Podávejte například s bramborovu kaší.