Kategorie

Produkty

Sekaná se sušenými rajčaty

Sekanou dle naší hlavní chuťové designérky a spolumajitelky Petry si rozhodně nenechte ujít, protože když dva dělají totéž, není to totéž…

  • 750 g mletého masa (mix hovězí a vepřové)
  • 2 bílé rohlíky
  • cca 150 ml mléka
  • 1 střední mrkev
  • 1 střední petržel
  • kousek celeru
  • 2 lžíce nakrájených sušených rajčat v oleji
  • 1 hrst strouhaného parmazánu
  • 1 vejce
  • 2 lžíce másla
  • hrst plocholisté petržele
  • sůl
  • pepř

Na kostičky nakrájené bílé pečivo zalijte mlékem a nechte pečivo nasáknout. Kořenovou zeleninu nastrouhejte na jemném struhadle, na pánvi ji orestujte na másle a nechte zchladnout. Do mísy k pečivu a mléku přidejte mleté maso (použijte doma namleté nebo kvalitní od řezníka, aby neobsahovalo moc vody), orestovanou kořenovou zeleninu, vejce, nakrájená sušená rajčata, parmazán a nasekané lístky čerstvé plocholisté petrželky, dosolte, opepřete a důkladně, nejlépe rukama, promíchejte.


Tuto směs nechte v pokojové teplotě asi 30 minut odpočívat. Troubu předehřejte na 180 stupňů. Poté z ní vytvarujte dvě šišky sekané a pečte je asi 30 minut. Podávejte například s bramborovu kaší.

David Kilingr
Podělte se s přáteli

Mohlo by vás zajímat

Produkt přidán do košíku.