
Čedarové krekry s jalapeňos
Párty se blíží? Vždy se hodí něco dobrého ke sklence vína, piva, apod.. Máme pro vás netradiční krekry, které si zamilujete jako my.
- 200 g hladké mouky
- 1 lžíce pasty Chilli Jalapeňo HD
- 2 žloutky
- 100 g másla
- 150 g čedaru
Do mísy nasypte mouku, přidejte máslo a vytvořte drobenku.
V kutru rozsekejte kousky čedaru na drť. Přidejte ho do mísy k mouce s máslem společně se dvěma žloutky a pastou z chilli jalapeňos. S pomocí robotu nebo ručně vypracujte kompaktní těsto, které zabalte ho potravinové folie a nechte ho pár hodin odpočívat v lednici.
Troubu předehřejte na 180 stupňů.
Nyní těsto vyválejte na tloušťku 2–3 mm a vykrajujte z něho sušenky. Ty vyskládejte na plech s pečícím papírem a dejte je péct na cca 10 minut.
