Těstoviny s krevetami a česnekovým pestem
Mořské plody v kombinaci s těstovinami mohou působit poněkud zvláštně, pokud ale tuto kombinaci vyzkoušíte dle našeho receptu a s naším pestem, jistě nebudete litovat.
- těstoviny na 2 porce
- cca 15 krevet
- 1 lžíce Česnekového pesta s petrželí Hradecké delikatesy
- ½ lžičky sušeného zázvoru
- pepř
- sůl
- Sušená rajčata Hradecké delikatesy
- čerstvá petrželka
Těstoviny dejte vařit do osolené vody. Mezitím důkladně omyjte, oloupejte a očistěte krevety. Je důležité z každé krevety po naříznutí vyjmout střívko. Připravte si marinádu z oleje ze sušených rajčat, česnekového pesta, zázvoru, soli a pepře. do ní dejte marinovat krevety. Po chvíli dejte krevety smažit na pánev, zprudka z obou stran. Těstoviny slijte a promíchejte je s nasekanými sušenými rajčata a orestovanými krevetami. Nakonec každou porci posypte nasekanou zelenou petrželkou.
Dobrou chuť.