
Treska s pikantní restovanou červenou čočkou
Tuhle rybičku si oblíbíte. Treska s restovanou červenou čočkou okouzlí svou štiplavostí, důležité jsou ingredience…
- filet světlé tresky (nebo jiné bělomasé ryby)
- ½ hrnku červené čočky
- ½ lilku
- ½ cukety
- cca 6 cherry rajčat
- 1 malá cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 lžičky Pasta Jalapenos Hradecké delikatesy
- sůl
- pepř
- olivový olej
- 1 lžička másla
Červenou čočku namočte do vody. (Obvykle se tento druh předem namáčet nemusí, ale my ji budeme dál jen restovat se zeleninou, tak aby změkla).
Ve větší pánvi na trošce olivového oleje zprudka orestujte na měsíčky nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Po chvíli přidejte na kostičky nasekaný lilek a cuketu. Zprudka restujte, až nakonec na chvilku předejte na půl rozkrojená cherry rajčata a pastu z papriček Jalapeňos. Směs nakonec dle chuti dosolte.
Na jiné pánvi z obou stran opeče osolené a opepřené porce tresky.
Podávejte společně i s pikantní pastou Jalapeňos.
