
Zapečené bagetky s česnekovým pestem a mozzarelou
Přišla vzácná návštěva? Chcete připravit skvělou pochoutku na párty? Česnekové pesto je jedinečný pomocník právě pro tyto příležitosti. Nechte se inspirovat…
- 2 střední bílé bagetky
- 1 mozarella
- Česnekové pesto Hradecké delikatesy
- cca 50 g sušené šunky nakrájené na tenké plátky
- olivový olej
- čerstvé lístky bazalky
Troubu předehřejte na 200 stupňů. Bagetu nakrájejte na plátky a jednotlivé krajíčky rozložte na suchý plech. Každý plátek namažte Česnekovým pestem HD (ale klidně můžete použít i pikantní pastu z papriček jalapenos). Bagetky nechte z vrchu opéct v troubě do křupava. Nyní plech vyndejte z trouby a položte na každou bagetku plátek sušené šunky a kousek sýru mozarella. Bagetky nyní dejte krátce zapéct zpět do trouby. Podávejte je horké s čerstvou bazalkou pár kapkami olivového oleje.