Domácí hamburger
Je libo grilování? Máme tu pro vás jednu malou vychytávku, která z vašeho domácího hamburgeru udělá nezapomenutelný zážitek.
- hamburgerová houska
- 450 g mletého hovězího masa
- 2 polévková lžíce jemně nasekané cibule
- 1 čajová lžička utřeného česneku
- 1 čajové lžičky soli
- 1/2 čajové lžičky čerstvě umletého černého pepře
- 1–2 kapky worcesterové omáčky
- Sýr
- Slanina
- Ledový salát
- Rajče
- Čatní z červené cibule
- Smíchejte, cibuli, česnek, sůl, pepř a Worcestershire omáčku.
- Vytvoříme 4 bochánky/karbanátky, asi 1,5 cm vysoké. Do středu hamburgeru uděláme (palcem) důlek — díky tomu se maso nenafoukne.
Připravíme gril na přímé grilování. - Z každé strany hamburgery grilujeme přibližně 3–5 minut z každé strany. Pokud chceme udělat cheeseburgery, po 3 minutách grilování položíme na maso plátek sýra.
- Housky opékáme v posledních 2–3 minutách rozkrojenou stranou dolů. Hamburger podáváme s ingrediencemi dle chuti. Doporučujeme ledový salát, opečenou slaninu a čatní z červené cibule, které skvěle nahradí majonézu a podobné dresingy.