Kategorie

Produkty

Domácí hamburger

Je libo grilování? Máme tu pro vás jednu malou vychytávku, která z vašeho domácího hamburgeru udělá nezapomenutelný zážitek.

  • hamburgerová houska
  • 450 g mletého hovězího masa
  • 2 polévková lžíce jemně nasekané cibule
  • 1 čajová lžička utřeného česneku
  • 1 čajové lžičky soli
  • 1/2 čajové lžičky čerstvě umletého černého pepře
  • 1-2 kapky worcesterové omáčky
  • Sýr
  • Slanina
  • Ledový salát
  • Rajče
  • Čatní z červené cibule
  1. Smíchejte, cibuli, česnek, sůl, pepř a Worcestershire omáčku.
  2. Vytvoříme 4 bochánky/karbanátky, asi 1,5 cm vysoké. Do středu hamburgeru uděláme (palcem) důlek – díky tomu se maso nenafoukne.
    Připravíme gril na přímé grilování.
  3. Z každé strany hamburgery grilujeme přibližně  3-5 minut z každé strany. Pokud chceme udělat cheeseburgery, po 3 minutách grilování položíme na maso plátek sýra.
  4. Housky opékáme v posledních 2-3 minutách rozkrojenou stranou dolů. Hamburger podáváme s ingrediencemi dle chuti. Doporučujeme ledový salát, opečenou slaninu a čatní z červené cibule, které skvěle nahradí majonézu a podobné dresingy.
David Kilingr
Podělte se s přáteli

Mohlo by vás zajímat

Produkt přidán do košíku.