
Domácí hranolky
Potěšte své děti nebo sami sebe jednoduchou bramborovou mlskou. Hranolky s naším kečupem stojí opravdu za to.
- 5 — 6 brambor typu C
- řepkový olej na smažení
- sůl
- Kečup bez rafinovaného cukru Hradecké delikatesy
Nejprve si brambory oloupejte a nakrájejte na hranolky
Ty dejte do studené vody asi na 30 minut odpočívat, pak je slijte a důkladně osušte papírovou utěrkou.
V hlubší pánvi s množstvím oleje, aby byly hranolky ponořené, je pár minut předsmažte, aby změkly. Pak je vyndejte na papírovou utěrku a nechte zcela zchladnout, klidně můžou odpočívat přes noc v lednici.
Předsmažené hranolky dejte opět do pánve s olejem dosmažit dozlatova, když jsou hotové, důkladně je osolte (můžete je lehce zakápnout vinným octem).
Podávejte například s naším Kečupem bez rafinovaného cukru.