Kategorie

Produkty

Dýňová polévka z pečené dýně s pestem

Pro podzimní dny je dýňová polévka úplnou klasikou. Určitě ji každý alespoň jednou uvaří. Zde je náš osvědčený recept z pečené dýně a zeleninou. Kdo si chce užít doslova dýňovou chuť naplno, přidá pesto z dýňových semínek a ještě pokape dýňovým olejem a kdo si chce užít jemné pikantní chutě, kde se prolíná chuť papriček jalapenos s rajčaty, které polévce dají exotický nádech přidá naši pastu jalapenos, čerstvý koriandr nebo thajskou bazalku.d

  • 1 dýně hokaido
  • 1 střední mrkev
  • kousek celeru
  • 1 střední petržel
  • 3 stroužky česneku
  • tymián, oregáno
  • sůl
  • olivový olej
  • 500 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • kokosového mléka
  • 1 lžíce čl sušeného zázvor
  • Pesto z dýňových semínek

Nejprve rozkrojte  dýni hokaido  na čtvrtky a zbavate ji semínek. Dýni hokaido nemusíte loupat. Vložte do pekáčku nebo do  zapékací mísy. Pokapejte olivovým olejem, potřete utřeným česnekem, přidejte tymián, oregáno (nebo bylinky co máte rádi). K dýni přidejte kořenovou zeleninu(nakrájenou na kostičky, osolte a  dejte péct společně s dýní na 190 stupňů asi 30 minut, dokud vše nezměkne a mírně nezhnědne. 

Když máme dýni a zeleninu upečenou, přendáme do kastrolu zalijeme vývarem (zeleninový, masový ) přidejte sušený zázvor,  nechte přejít varem.    

Poté vše rozmixujte dohladka, přilijte kokosové mléko nebo smetanu.

Nakonec polévku dochuťte solí a podávejte s pestem z dýňových semínek nebo pikantním pestem z papriček Jalapenos. 

Můžete posypat opraženými semínky, posypat bylinkami, jarní cibulkou a trochu pokapat dýňovým olejem. 

Dle vaši chuti a nálady.

Dobrou chuť!

David Kilingr
Podělte se s přáteli

Mohlo by vás zajímat

Produkt přidán do košíku.