Kategorie

Produkty

Kurkumová rýže

Kurkuma, koření pocházející z Asie, řadíme mezi zázvorovité rostliny a stejně jakou u zázvoru, využíváme její oddenek. Zdraví prospěšné účinky kurkumy jsou známy již tisíce let a zmínky o nich nalezneme také v prastarých textech ajurvédy.

Indie, Čína, Thajsko či Peru, jsou země, ve kterých se bez ní téměř neobejdou. Pojďme si tedy ukázat jak ji co nejlépe využít také v naší kuchyni.

Ingredience:

  • 1 hrnek rýže Basmati
  • 1 malá cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžičky Pasty z kurkumy HD
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 4 tobolky kardamomu
  • ½ konzervy kokosového mléka
  • sůl
  • černý pepř
  • citronový šťáva
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžíce másla

V litinovém hrnci nebo pánvi na lžíci másla zpěňte najemno nasekanou cibuli a česnek. Rýži důkladně propláchněte v cedníku vodou. Přidejte ji do hrnce k cibuli a česneku a důkladně zamíchejte. Přidejte zázvor, pastu z kurkumy, kardamom, necelou lžičku soli, lžičku cukru a pár kapek citronové šťávy.  Obsah hrnce zalijte kokosovým mlékem a vodou, tak aby hladina tekutiny byla cca na dva prsty nad rýží. Přiklopte a vařte do změknutí rýže.

David Kilingr
Podělte se s přáteli

Mohlo by vás zajímat

Produkt přidán do košíku.