
Papriky plněné kuskusem
Není nad to dopřát si lehké jídlo plné vitamínů. V horkých letních dnech tak ulevíte nejenom sobě.
- 3 velké papriky
- 1 a ½ hrnku kuskusu
- 1 lžíce bazalkového pesta Hradecké delikatesy
- 1 lžíce sušených rajčat v oleji Hradecké delikatesy
- 200 ml rajčatové passaty
- 1 malá cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce oleje
- špetka mletého římského kmínu
- hnědý cukr
- sůl
- pepř
- sýr mozarella
Troubu předehřejte na 180 stupňů.
Papriky budeme péct v jednoduché rajské omáčce, kterou si připravíme následovně: na trošce oleje orestujte najemno nasekanou cibuli, přidejte na plátky nakrájený stroužek česneku, společně krátce zarestujte a přidejte mletý římský kmín a rajčatovou passatu. Můžete omáčku lehce zředit vodou, dochuťte ji solí, pepřem a hnědým cukrem.
Kuskus zalijte vroucí vodou a nechte změknout, pak ho osolte a přidejte asi 1 a půl lžíce oleje z naložených sušených rajčat a lžíci bazalkového pesta. Sušená rajčata nasekejte a rovněž je zamíchejte do kuskusu. Kuskus ochutnejte, případně ho dosolte.
Papriky rozkrojte napůl a zbavte je semínek. Každou polovinu naplňte kuskusem a posypte troškou nastrouhané mozarelly.
Rajčatovou omáčku nalijte do zapékací mísy a do ní položte naplněné papriky.
Ty dejte zapéct do trouby při funkci gril asi na 20 minut.