Kategorie

Produkty

Papriky plněné kuskusem

Není nad to dopřát si lehké jídlo plné vitamínů. V horkých letních dnech tak ulevíte nejenom sobě.

  • 3 velké papriky
  • 1 a ½ hrnku kuskusu
  • 1 lžíce bazalkového pesta Hradecké delikatesy
  • 1 lžíce sušených rajčat v oleji Hradecké delikatesy
  • 200 ml rajčatové passaty
  • 1 malá cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce oleje
  • špetka mletého římského kmínu
  • hnědý cukr
  • sůl
  • pepř
  • sýr mozarella

Troubu předehřejte na 180 stupňů. 

Papriky budeme péct v jednoduché rajské omáčce, kterou si připravíme následovně: na trošce oleje orestujte najemno nasekanou cibuli, přidejte na plátky nakrájený stroužek česneku, společně krátce zarestujte a přidejte mletý římský kmín a rajčatovou passatu. Můžete omáčku lehce zředit vodou, dochuťte ji solí, pepřem a hnědým cukrem.

Kuskus zalijte vroucí vodou a nechte změknout, pak ho osolte a přidejte asi 1 a půl lžíce oleje z naložených sušených rajčat a lžíci bazalkového pesta. Sušená rajčata nasekejte a rovněž je zamíchejte do kuskusu. Kuskus ochutnejte, případně ho dosolte.

Papriky rozkrojte napůl a zbavte je semínek. Každou polovinu naplňte kuskusem a posypte troškou nastrouhané mozarelly. 

Rajčatovou omáčku nalijte do zapékací mísy a do ní položte naplněné papriky. 

Ty dejte zapéct do trouby při funkci gril asi na 20 minut. 

David Kilingr
Podělte se s přáteli

Mohlo by vás zajímat

Produkt přidán do košíku.