Pečená treska
Treska má velmi podobné maso makrele. Pokud si čas od času rádi dopřejete rybu například k obědu, poradíme vám jak tresku připravit tak, aby se stala oblíbenou položkou ve vašem jídelníčku.
- 400 g tresky
- 1 lžíce másla
- cca 5 cherry rajčat
- Česnek v oleji Hradecké delikatesy
- cukr
- bylinkový sůl
- pepř
- čerstvá bazalka
Tresku nakrájejte na jednotlivé porce. Omyjte je a osušte papírovou utěrkou. Z obou stran rybu osolte a opepřete.
Kouskem másla vymažte zapékací mísu, do ní dejte tresku a poloviny cherry rajčat. Na tresku rozdělte zbytek másla a rajčata posypte solí a troškou cukru (získají pečením výraznější chuť). Nakonec do zapékací mísy dejte i pár stroužků naloženého česneku.
Rybu dejte péct na cca 15 minut do vyhřáté trouby na 180 stupňů s funkcí grill.
Pak ji podávejte s vařenými bramborami, ale klidně i s rýží nebo kuskusem.