
Pečené glazované mrkve s pistáciovým pestem
Čas od času je dobré vyměnit klasické pochoutky k televizi za něco zdravého. Právě pro tento případ jsme pro vás připravili tento recept.
- 1 svazek drobnějších mrkví
- 1 lžíce másla
- 2 lžíce oleje
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce hnědého cukru
- sůl
- pepř
- Pistáciové pesto Hradecké delikatesy
Mrkve důkladně očistěte nebo oloupejte. Troubu předehřejte na 180 stupňů.
V pánvi (ideálně celokovové, ve které budete později mrkve péct) si na másle a oleji krátce orestujte celé mrkve. Přidejte nadrcený česnek, hnědý cukr, špetku soli a čerstvě namletý pepř.
Vše zamíchejte, aby se mrkve obalily směsí a dejte je péct na cca 15 minut do vyhřáté trouby. Během pečení mrkve obracejte. Vidličkou zkuste, jestli už jsou měkké. Servírujte je teplé s pistáciovým pestem.
