
Pečený camembert s čatní
Naši drazí mlsouni 🙂 Dnes se podíváme na to, jak si zpestřit páteční (večerní), sledování filmů z vaší oblíbené filmotéky. Protože se jedná o večer, nebudeme dráždit slinivku a raději dopřejeme výživu našim svalům. Aby to ale nebylo jen o nich, k tomu všemu si dopřejeme skvělou dochucovací omáčku. Pečený camembert s naším čatní
- 1 balení sýru typu Camembert v dřevěné krabičce
- 1 stroužek česneku
- čerstvý rozmarýn
- čerstvý tymián
- 1 lžička medu
- 1 lžička olivového oleje
- špetka soli
k podávání:
- bílá bageta
- Čatní Hradeckých delikates
- Sýr vybalte z krabičky i obalu.
- Do krabičky dejte pečící papír a na něj položte sýr.
- Plíseň na povrchu nakrojte do mřížky.
- Do řezů vtlačte kousky česneku a bylinky,
- povrch lehce osolte, pokapejte medem a olivovým olejem a dejte péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů asi na 15 minut.
- Když povrch začne zlátnou, sýr ještě teplý podávejte s bílou bagetou, kterou si do tekoucího camembertu namáčejte.
- Ideálním doplňkem jsou čatní Hradeckých delikates — ŕepák, Mangáč nebo jemný Dýňák.