Kategorie

Produkty

Pečený camembert s čatní

Naši dra­zí mlsouni 🙂 Dnes se podí­vá­me na to, jak si zpes­t­řit páteč­ní (večer­ní), sle­do­vá­ní fil­mů z vaší oblí­be­né fil­mo­té­ky. Pro­to­že se jed­ná o večer, nebu­de­me dráž­dit sli­niv­ku a radě­ji dopře­je­me výži­vu našim sva­lům. Aby to ale neby­lo jen o nich, k tomu vše­mu si dopře­je­me skvě­lou dochu­co­va­cí omáč­ku. Peče­ný camem­bert s naším čat­ní 

  • 1 bale­ní sýru typu Camem­bert v dře­vě­né kra­bič­ce
  • 1 strou­žek česne­ku
  • čer­s­tvý roz­ma­rýn
  • čer­s­tvý tymi­án
  • 1 lžič­ka medu
  • 1 lžič­ka oli­vo­vé­ho ole­je
  • špet­ka soli

k podá­vá­ní:

  • bílá bage­ta
  • Čat­ní Hra­dec­kých deli­ka­tes
  1. Sýr vybal­te z kra­bič­ky i oba­lu.
  2. Do kra­bič­ky dej­te pečí­cí papír a na něj polož­te sýr.
  3. Plí­seň na povrchu nakroj­te do mříž­ky.
  4. Do řezů vtlač­te kous­ky česne­ku a bylin­ky,
  5. povrch lehce osol­te, poka­pej­te medem a oli­vo­vým ole­jem a dej­te péct do vyhřá­té trou­by na 180 stup­ňů asi na 15 minut.
  6. Když povrch začne zlát­nou, sýr ješ­tě tep­lý podá­vej­te s bílou bage­tou, kte­rou si do tekou­cí­ho camem­ber­tu namá­čej­te.
  7. Ide­ál­ním doplň­kem jsou čat­ní Hra­dec­kých deli­ka­tes — ŕepák, Man­gáč nebo jem­ný Dýňák.
David Kilingr
Podělte se s přáteli

Mohlo by vás zajímat

Produkt přidán do košíku.