Kategorie

Produkty

Pečený camembert s čatní

Naši drazí mlsouni 🙂 Dnes se podíváme na to, jak si zpestřit páteční (večerní), sledování filmů z vaší oblíbené filmotéky. Protože se jedná o večer, nebudeme dráždit slinivku a raději dopřejeme výživu našim svalům. Aby to ale nebylo jen o nich, k tomu všemu si dopřejeme skvělou dochucovací omáčku. Pečený camembert s naším čatní 

  • 1 balení sýru typu Camembert v dřevěné krabičce
  • 1 stroužek česneku
  • čerstvý rozmarýn
  • čerstvý tymián
  • 1 lžička medu
  • 1 lžička olivového oleje
  • špetka soli

k podávání:

  • bílá bageta
  • Čatní Hradeckých delikates
  1. Sýr vybalte z krabičky i obalu.
  2. Do krabičky dejte pečící papír a na něj položte sýr.
  3. Plíseň na povrchu nakrojte do mřížky.
  4. Do řezů vtlačte kousky česneku a bylinky,
  5. povrch lehce osolte, pokapejte medem a olivovým olejem a dejte péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů asi na 15 minut.
  6. Když povrch začne zlátnou, sýr ještě teplý podávejte s bílou bagetou, kterou si do tekoucího camembertu namáčejte.
  7. Ideálním doplňkem jsou čatní Hradeckých delikates – ŕepák, Mangáč nebo jemný Dýňák.
David Kilingr
Podělte se s přáteli

Mohlo by vás zajímat

Produkt přidán do košíku.