Kategorie

Produkty

Polevka z peceneho cesneku

Receptů na dobrou polévku není nikdy dost. Ochutnejte naši speciální “česnekačku”…

  • 5 paliček česneku
  • olivový olej
  • 1/2 menšího pórku
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 300 ml kuřecího vývaru
  • 300 ml mléka
  • 200 ml smetany
  • citrónová šťáva
  • sůl
  • pepř
  • bílé pečivo na krutony
  • Pesto z medvědího česneku Hradecké delikatesy

Nejprve si upečte česnek. Mě se osvědčila tato metoda: jednotlivým paličkám odříznu vrchní část, každou pokapu olivovým olejem a zabalím do alobalu. Takto připravené je dám do kovové muffinové formy a peču na 180 stupňů 20-30 minut. Takto se česnek upeče rychle a rovnoměrně. Samozřejmě ho ale můžete péct např. v obyčejné zapékací míse nebo v pekáčku…

Během doby, kdy se peče česnek, nakrájejte omytý pórek na kolečka a na másle jej osmažte. Když je měkký, poprašte ho lžící hladké mouky a krátce zarestujte. Pórkovou jíšku zalijte vývarem a mlékem a nechte vařit asi 15 minut.

Upečený česnek vyndejte z alobalu a nechte ho zchladnout. Stroužky pečením změkly a zesládly. Nyní je z paliček vymačkejte do polévky. Vše rozmixujte a nakonec dochuťte smetanou ke šlehání, solí, pepřem a pár kapkami citronové šťávy.

Podávejte s máslovými krutony z bílého pečiva a pestem z medvědího česneku Hradeckých delikates.

David Kilingr
Podělte se s přáteli

Mohlo by vás zajímat

Produkt přidán do košíku.