Kategorie

Produkty

jakub.petera@gmail.com

Polévka z pečeného květáku s kurkumou

Polévka s kurkumou vám dodá energii. Kurkuma tradičně využívaná v Číně, Indii, Peru a dalších zemích nejenom v kuchyni, ale také k léčení vás povzbudí jak krásnou barvou, tak i jedinečnou chutí.

  • 1 malý květák
  • ½ žluté cibule
  • 1 mrkev
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička pasty z kurkumy HD
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 lžíce sekaného čerstvého zázvoru
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce másla
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • pár kapek citronové šťávy
  • 7 ml zeleninového vývaru
  • olivový olej

Květák rozeberte na růžičky, rozprostřete ho na plech, pokapejte olivovým olejem a dejte péct do rozpálené trouby na 180 stupňů, asi na 20 – 30 minut. 

V hrnci na másle orestujte na kolečka nakrájenou mrkev společně s nasekanou cibulí. Až začne mrkev barvit, přidejte na plátky nasekaný česnek a zázvor. Společně restujte asi minutu, pak přidejte římský kmín, lžičku kukrumy, zarestujte a zalijte vývarem. Vařte asi 15 minut.

Pak přidejte upečený květák a vše rozmixujte dohladka. Polévku zjemněte smetanou a dochuťte solí, pepřem, troškou citronové šťávy a cukrem.

Polévku servírujte ozdobenou trochou kukrumové pasty s opečeným světlým chlebem s Česnekovým pestem HD.

 

jakub.petera@gmail.com
Podělte se s přáteli

Mohlo by vás zajímat

Produkt přidán do košíku.