Restované kapustičky s Pistáciovým pestem HD
Další oblíbenou pochoutkou k pátečnímu filmu jsou naše kapustičky s pistáciovým pestem. Nebojte se opustit stereotyp…
- 400 g růžičkových kapustiček
- slunečnicový olej
- 2 lžíce Pistáciové pesto Hradecké delikatesy
- sůl
- 50 g anglické slaniny (nemusí být)
Kapustičky zbavte vrchních lístků a každé seřízněte košťál. Každou pak rozřízněte napůl.
Na velké pánvi rozehřejte olej na vyskládejte na něj kapustičky seříznutou stranou dolů. Pár minut je opékejte, až začnou na řezu hnědnout, , zhasněte plotýnku, obraťte je a z druhé strany je opečte už jen na horké pánvi. Kapustičky osolte a zamíchejte je s pistáciovým pestem.
Chcete-li, na jiné pánvi orestujte na kostičky nakrájenou slaninu a podávejte ji s kapustičkami.