
Šneci z listového těsta
Čas různých setkání, párty a posezení se blíží a my pro vás máme tip na velmi jednoduchý recept na šneky z listového těsta. Tento recept vám umožní popustit fantazii a kombinovat různá pesta, suroviny dle chuti a aktuální zásoby.
- 2 balení vyváleného listového těsta
- 100g sýru feta
- 100 g čerstvého baby špenátu
- 3 lžíce Pesta z medvědího česneku Hradecké delikatesy
- 100 g mozzarelly
- 3 lžíce Pesta ze sušených rajčat Hradecké delikatesy
- čerstvá bazalka
- 1 vejce
- špetka soli
Listy baby špenátu spařte v cedníku horkou vodou. Spařený špenát vyždímejte, nasekejte a nechte ho zchladnout.
Horkovzdušnou troubu předehřejte na 200 stupňů.
První plát listového těsta rozbalte a namažte ho pestem z medvědího česneku. Na nej rozprostřete nasekaný špenát a rozdrobený sýr feta.
Druhý plát namažte pestem ze sušených rajčat, na něj poklaďte na kostičky nakrájenou mozarellu a lístky bazalky.
Těsta zarolujte přes delší stranu a vzniklé rolády nakrájejte přibližně na centimetrové plátky.
Nakrájená kolečka klaďte na plech pokrytý pečicím papírem. Každé důkladně potřete rozšlehaným, trošku osoleným vejcem. Pokud nemají dokonalý tvar, nic se neděje – pečením se srovnají.
Takto připravené šneky dejte péct do vyhřáté trouby asi na 20 minut. Když jsou hotové, nechte je na plechu zchladnout.
Dobrou chuť !