
Špagety aglio olio e peperoncino
Není nad italskou klasiku. Těstoviny připravené “Aglio olio”, jako tradiční pokrm doplněný o naše chilli papričky si zamilujete, tedy pokud máte rádi pálivé…
- špagety
- Chilli papričky v oleji Hradecké delikatesy
- česnek
- plocholistá petrželka
- sůl
- pepř
Špagety uvařte al dente v osolené vodě. Ke konci vaření špaget ve velké pánvi zpěňte na oleji z naložených chilli papriček zpěňte na plátky nakrájený česnek. Však vypněte plotnu, aby se nezačal připalovat stačí bohatě minuta restování. K česneku přidejte nasekané chilli papričky a nakonec uvařené scezené špagety. Společně promíchejte a na talíři posypte nasekanou čerstvou zelenou petrželkou. Můžete přidat čerstvě namletý pepř, případně nastrouhaný parmazán.
