Kategorie

Produkty

Velikonoční nádivka s pestem z medvědího česneku

Velikonoční nádivka, komu se při vyslovení těchto dvou slov nespustí sliny ať zvedne ruku. Pojďme si ji spolu ještě trochu vylepšit…

  • 6 bílých rohlíků, housek nebo 2/3 bílé veky
  • 5 vajec
  • 100 g baby špenátu
  • 50 ml mléka
  • 300 g anglické slaniny vcelku nebo uzené krkovice
  • 2 jarní cibulky
  • 2 lžíce nasekané pažitky
  • 2 lžíce nasekané zelené petrželky
  • 2 lžíce pesta z medvědího česneku Hradecké Delikatesy
  • 2 hrsti mandlových plátků
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • pepř
  • máslo

Troubu předehřejte na 180 stupňů.

Pečivo nakrájejte na malé kostičky, ty rozprostřete na plech a dejte krátce zapéct na cca 180 stupňů to trouby. Nyní křupavé kostičky pečiva přesypte do větší mísy a nechte je zchladnout. Mezitím si orestujte na kostičky nakrájenou anglickou slaninu nebo uzené maso spolu s nasekanou jarní cibulkou. Spařte v cedníku baby špenát vroucí vodou. K pečivu přidejte 4 žloutky, asi 3 lžíce rozpuštěného zchladlého másla, 50 ml mléka. Pak přidejte orestované uzené i s výpekem a vychladlý spařený nakrájený špenát. Do směsi dále zamíchejte sekané mandle, pesto z medvědího česneku, pažitku, petrželku, dvakrát strouhněte muškátový oříšek a nakonec přidejte špetku soli a čerstvě namletý pepř. V jiné míse ušlehejte vaječné bílky se špetkou soli v tuhý sníh. Ten postupně (na třikrát) jemně vmíchejte do těsta na nádivku. Hotovou směsí naplňte menší pekáč, který předem vymažte máslem. Nádivku pečte při 180 stupních cca 20 minut.

Dobrou chuť!

David Kilingr
Podělte se s přáteli

Mohlo by vás zajímat

Produkt přidán do košíku.