Kategorie

Produkty

Velikonoční nádivka s pestem z medvědího česneku

Veli­ko­noč­ní nádiv­ka, komu se při vyslo­ve­ní těch­to dvou slov nespus­tí sli­ny ať zved­ne ruku. Pojď­me si ji spo­lu ješ­tě tro­chu vylep­šit…

  • 6 bílých roh­lí­ků, hou­sek nebo 2/3 bílé veky
  • 5 vajec
  • 100 g baby špe­ná­tu
  • 50 ml mlé­ka
  • 300 g ang­lic­ké sla­ni­ny vcel­ku nebo uze­né krko­vi­ce
  • 2 jar­ní cibul­ky
  • 2 lží­ce nase­ka­né pažit­ky
  • 2 lží­ce nase­ka­né zele­né petr­žel­ky
  • 2 lží­ce pes­ta z med­vě­dí­ho česne­ku Hra­dec­ké Deli­ka­te­sy
  • 2 hrs­ti man­dlo­vých plát­ků
  • mušká­to­vý oří­šek
  • sůl
  • pepř
  • más­lo

Trou­bu pře­dehřej­te na 180 stup­ňů.

Peči­vo nakrá­jej­te na malé kos­tič­ky, ty roz­pro­stře­te na plech a dej­te krát­ce zapéct na cca 180 stup­ňů to trou­by. Nyní křu­pa­vé kos­tič­ky peči­va pře­syp­te do vět­ší mísy a nech­te je zchlad­nout. Mezi­tím si ores­tuj­te na kos­tič­ky nakrá­je­nou ang­lic­kou sla­ni­nu nebo uze­né maso spo­lu s nase­ka­nou jar­ní cibul­kou. Spař­te v ced­ní­ku baby špe­nát vrou­cí vodou. K peči­vu při­dej­te 4 žlout­ky, asi 3 lží­ce roz­puš­tě­né­ho zchlad­lé­ho más­la, 50 ml mlé­ka. Pak při­dej­te ores­to­va­né uze­né i s výpe­kem a vychlad­lý spa­ře­ný nakrá­je­ný špe­nát. Do smě­si dále zamí­chej­te seka­né man­dle, pes­to z med­vě­dí­ho česne­ku, pažit­ku, petr­žel­ku, dva­krát strouhně­te mušká­to­vý oří­šek a nako­nec při­dej­te špet­ku soli a čer­s­tvě namle­tý pepř. V jiné míse ušle­hej­te vaječ­né bíl­ky se špet­kou soli v tuhý sníh. Ten postup­ně (na tři­krát) jem­ně vmí­chej­te do těs­ta na nádiv­ku. Hoto­vou smě­sí naplň­te men­ší pekáč, kte­rý pře­dem vymaž­te más­lem. Nádiv­ku pečte při 180 stup­ních cca 20 minut.

Dobrou chuť!

David Kilingr
Podělte se s přáteli

Mohlo by vás zajímat

Produkt přidán do košíku.