Kategorie

Produkty

Zlaté kuřecí steaky

Nové koře­ní, nová, pře­kva­pi­vá chuť již vel­mi zná­mé­ho jíd­la. Zkus­te kur­ku­mu, její zla­ta­vá barva dodá vaše­mu talí­ři opti­mis­mus a nala­dí vaše chu­ťo­vé buň­ky.

Kuře­cí maso z obou stran osol­te.

Při­prav­te si mari­ná­du: do asi 100 ml slu­neč­ni­co­vé­ho ole­je (nebo bílé­ho jogur­tu či zaky­sa­né sme­ta­ny) zamí­chej­te 2 lžič­ky kukrumo­vé pas­ty a lží­ci Česne­ko­vé­ho pes­ta, spo­leč­ně zamí­chej­te. Pak při­dej­te řím­ský kmín, mle­tou sko­ři­ci, kar­da­mom, zázvor a tro­chu čer­s­tvě namle­té­ho pepře, smí­chej­te a lehce osol­te. Do mari­ná­dy dej­te maso a nech­te ho mini­mál­ně 5 hodin v led­ni­ci odpo­čí­vat.

Roz­pal­te gril, na mříž­ce pak opé­kej­te mana­ri­no­va­ná kuře­cí steh­na z obou stran. Během gri­lo­vá­ní může­te maso jed­nou potřít par­tou z kur­kumy. 

David Kilingr
Podělte se s přáteli

Mohlo by vás zajímat

Produkt přidán do košíku.