Zlaté kuřecí steaky
Nové koření, nová, překvapivá chuť již velmi známého jídla. Zkuste kurkumu, její zlatavá barva dodá vašemu talíři optimismus a naladí vaše chuťové buňky.
- 700 g kuřecích stehenních řízků
- 2 lžičky Kurkumy pasty HD
- 1 lžíce Česnekového pesta HD
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého kardamomu
- sůl
- pepř
- olej nebo bílý jogurt
Kuřecí maso z obou stran osolte.
Připravte si marinádu: do asi 100 ml slunečnicového oleje (nebo bílého jogurtu či zakysané smetany) zamíchejte 2 lžičky kukrumové pasty a lžíci Česnekového pesta, společně zamíchejte. Pak přidejte římský kmín, mletou skořici, kardamom, zázvor a trochu čerstvě namletého pepře, smíchejte a lehce osolte. Do marinády dejte maso a nechte ho minimálně 5 hodin v lednici odpočívat.
Rozpalte gril, na mřížce pak opékejte manarinovaná kuřecí stehna z obou stran. Během grilování můžete maso jednou potřít partou z kurkumy.