
Ricottové nočky s pestem z medvědího česneku
Je libo oběd který se nikdy nepřejí? Naše ricottové nočky jsou v této kategorii jídel hodně vysoko. Zkuste je…
- 250 g sýru ricotta
- 130 g polohrubé mouky
- sůl
- 1 vejce
- 1 lžíce Pesta z medvědího česneku Hradecké delikatesy
- 50 g slaniny
Ve větším hrnci přiveďte k varu osolenou vodu.
Do mísy vyklopte sýr ricotta a smíchejte do něho celé vejce a lžíci pesta z medvědího česneku. Postupně k této směsi přisypávejte polohrubou mouku, aby vzniklo nadýchané těsto. Vál hojně posypte polohrubou moukou, těsto na něj přesuňte a rozdělte ho na půl. Z každé části vyválejte rukama “hada” a toho nasekejte na malé kousky.
Nočky dejte nadvakrát vařit do vody, hned jak vyplavou na povrch, vylovte je cedníkem.
Ve velké pánvi nejdříve orestujte na kostičky nakrájenou slaninu. Vyndejte ji na talíř a na výpeku opečte z obou stran uvařené nočky.
Slaninu můžete nahradit i nasekanými sušenými Rajčaty v olivovém oleji