Kategorie

Produkty

Domácí pizza

Základní recept na naši oblíbenou pizzu. Ozdobě se meze rozhodně nekladou, vyzkoušejte proto například naše cibulové čatní nebo jeden z kečupů.

  • 300 g hladké mouky
  • cca 200 – 220 ml vlažné vody
  • ¼ kostky droždí
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička krupicového cukru
  • 1 lžička soli
  • rajčatové sugo
  • sýr mozzarella
  • sušené oregano
  • na ozdobení: kukuřice, olivy, šunka, paprika, žampiony, …

    Ve větší míse rozdrobte droždí a smíchejte ho s krupicovým cukrem, vznikne řídká kašička. Přidejte hladkou mouku, vlažnou vodu, olivový olej a sůl. Hnětením zadělejte těsto, ideální je použít robot a těsto zadělat hnětacím hákem. Mísu s těstem dejte na teplé místo, zakryjte ho utěrkou a nechte vykynout. Kynuté těsto lze také zadělat a nechat vykynout v domácí pekárně.

    Troubu předehřejte na 230 stupňů a připravte si plech s pečicím papírem nebo kovovou formu-plech na pizzu.

    Asi po 90 minutách by mělo těsto zdvojnásobit svůj objem. Opatrně ho přendejte na moukou posypaný vál a roztahováním z něho utvořte placku, tu nechte ještě asi 10 minut kynout. Potřete ji sugem, ozdobte dle své chuti a fantazie a posypte sušeným oreganem. Pizzu dejte péct do spodní třetiny trouby a asi po 8 minutách pečení přidejte nakrájenou mozzarellu. Dál pečte ještě asi 15 – 20 minut a na posledních pár minut s funkcí gril.
David Kilingr
Podělte se s přáteli

Mohlo by vás zajímat

Produkt přidán do košíku.