Kategorie

Produkty

Jablka v županu s pikantní jahodovou marmeládou 

Máme víkend, chvilka zastavení, venku se nám ochladilo, tak máme skvělou příležitost si udělat něco dobrého a v klidu si vychutnat s někým milým nebo jen sami se sebou. Podzim je čas zklidnění příroda se připravuje k zimnímu spánku a nás to nutí více se ponořit do hloubky. Jablka v županu s kapkou letního nádechu jahod a chilli jsou k tomu ideální.

Jablka důkladně omyjte, ale neloupejte. Pomocí nože z nich vykroj te jádřinec, ale tak aby u “bubáku” zůstalo nepoškozené a dalo se plnit. Naplňte je marmeládou.

Takto připravená jablka zabalte do jednoho ze čtyř dílů nakrájeného listového těsta.Ze zbylého těsta můžete vykrájet ozdobné lístečky.

Jablka přendejte na plech s pečícím papírem, pomašlujete je rozšlehaným vajíčkem, posypte nadrcenými ořechy a dejte péct na 200 stupňů do předem vyhřáté trouby přibližně na 20 minut.

Hotové jablka v županu ihned podávejte, můžete je posypat moučkovým cukrem, případně přidat ušlehanou šlehačku.

Dobrou  chuť!  

David Kilingr
Podělte se s přáteli

Mohlo by vás zajímat

Produkt přidán do košíku.