Mandlové řezy
Máme pro vás tip na rychlo recept na cukroví, když nestíhat péct nebo zjistíte, že vám většinu cukroví snědli mlsouni, ještě před vánocemi, protože jak známo to nejvíce chutná.
- 3 vejce
- 75 g mandlové moučky
- 200 g mléka v prášku
- 200 g cukru krupice
- 1 špetka šafránu
- 100 g másla
- 2 hrsti mandlových plátků
- k podávání: vyšlehanou šlehačku, výraznou zavařeninu Hradecké delikatesy (jahody s chilli, rybízovou s rozmarýnem nebo brusinkovou s portským vínem)
Do mísy odvažte mandlovou moučku, cukr a práškové mléko, důkladně suroviny rozmíchejte.
Máslo nechte rozehřát v mikrovlnce nebo na sporáku. V jiné misce rozšlehejte 3 vejce.
Do mísy k sypkým surovinám přidejte rozpuštěné máslo, důkladně ho zamíchejte a nakonec rozšlehaná vejce.
Vznikne lepivé těsto, které rozprostřete do pekáče na pečící papír.
Dejte péct do vyhřáté trouby na 160 stupňů asi na 40 minut, po 30 minutách povrch posypte mandlovými plátky. Po upečení hotovou placku rozkrájejte na proužky a podávejte a vyšlehanou šlehačkou a zavařeninou ze sortimentu Hradeckých delikates.